Snové autoportréty Fridy Kahlo

129 129 people viewed this event.

Malé dejiny umenia alebo leto s umením 4 nadväzuje na úspešné tri ročníky, počas ktorých sa podarilo predstaviť návštevníkom rôznych umelcov a umelecké skupiny, ktoré existovali počas obdobia, kedy žila rodina Rosenfeldovcov a ich vzťah k umeniu sa odrazil na architektúre paláca, ktorý dali postaviť. Predstavovanie umelcov cez tvorivé edukačné aktivity širokej verejnosti, ktorí žili a tvorili v rovnakom čase ako Rosenfeldovci, je opäť zámerom celého projektu. Na tomto ročníku si predstavíme umelkyne Fridu Kahlo, Georgiu O’ Keeffe , Irmu Stern a Hilmu Af Klint. Poďte s nami nazrieť za oponu tvorivého procesu týchto umelcov konca 19. a začiatku 20. storočia. Vítaní sú všetci, ktorí majú chuť spoznávať umenie.

 

14.00 / Tvorivá dielňa pre deti
Frida Kahlo patrí medzi najvýraznejšie maliarky začiatku dvadsiateho storočia. Dôležitú líniu jej tvorby tvoria autoportréty ovplyvnené surrealizmom, symbolizmom a magickým realizmom. V tejto tvorivej dielni budú detskí účastníci maľovať autoportréty. Ešte pred maľovaním autoportrétu si vytvoria kolážové pozadie. Tvorivú dielňu vedie lektor Rosenfeldovho paláca Milan Hrbek.

 

17.00 / Prednáška
Účastníci sa na tejto prednáške, vedenej odborníkom z praxe dozvedia viac o živote mexickej maliarky Fridy Kahlo. Oboznámia sa s pojmom surrealizmus a čo ho spája s Fridou Kahlo Predstavia si jej výtvarné techniky a samotnú tvorbu i to prečo bola ovplyvnená práve týmto umeleckým smerom.

 

18.45 / Workshop pre dospelých
Pod odborným vedením si účastníci workshopu pre dospelých vyskúšajú výtvarné techniky Fridy Kahlo, o ktorých počuli na prednáške. Osvoja si praktiky jej tvorivého procesu, pokúsia sa čo najvernejšie pochopiť podstatu jej tvorby. Vyskúšajú si prácu s rôznymi výtvarnými pomôckami a materiálmi. Workshop vedie Alžbeta Papíková.

 

Na jednotlivé tvorivé dielne pre deti a workshopy pre dospelých je nutné sa vopred prihlásiť (milan.hrbek@rosenfeldovpalac.sk, +421 41 7649 692). Neplatí pre prednášky, ale odporúčame taktiež rezerváciu. Vstup zdarma.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
 

Dátum a čas

09.07.2024
14:00
 

Miesto

Rosenfeldov palác
 

Typ podujatia

 

Zdielať

Scroll to Top