Žilinské kultúrne leto

Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta,

každý rok nám letné dni spríjemňuje Žilinské kultúrne leto. Aj tento rok sa môžete tešiť na množstvo tanečných, hudobných i športových podujatí.

Mysleli sme na všetky vekové kategórie a milovníkov rôznych hudobných a umeleckých žánrov. Nebudú chýbať tradičné obľúbené podujatia ako koncerty Mariánskeho leta, Bažant Kinematograf, Hudobné stredy v Sade SNP či Stredoveký deň. Na svoje si prídu aj milovníci športu. Príležitosť zašportovať ponúknu pravidelné ranné cvičenia jogy, podujatie Beh na Dubeň, Žilinský triatlonový festival, Žilinský mestský polmaratón alebo Žilinská plavecká štafeta.

Nezabudli sme ani na najmenších. Sad na Studničkách sa každú stredu od 17.00 hod. premení na divadelné javisko a deti si užijú veselé a nevšedné predstavenie pod holým nebom v podaní profesionálnych hercov.

Počas Tvorivých remeselných dielní môžete na Mariánskom námestí obdivovať šikovné ruky remeselníkov, ktorí udržiavajú tradície našich predkov. Remeselné dielne sa budú konať na Mariánskom námestí v druhej polovici júla.

V auguste nebude chýbať ani obľúbený folklórny festival Dožinky, na ktorom si môžete pripomenúť tradičné dožinkové zvyky v podaní folklórnych súborov.

Verím, že podujatia potešia malých i veľkých a každý si v nich nájde niečo zaujímavé. Prajem vám, aby ste si vychutnali príjemné letné dni a načerpali novú energiu.

Užite si leto v Žiline s nami!

Peter Fiabáne
primátor mesta Žilina

 

 

Scroll to Top